Det skal du tænke over når du køber din køkkenvægt

En køkkenvægt er en meget basal ting at have i køkkenet. Alligevel er det en ting, man kan komme til at fortryde, at man ikke tænkte mere over. Man bruger sin køkkenvægt til en stor del af sin madlavning. Det er også derfor man lige skal sikre sig, at man har gennemtænkt det, inden man køber den billigste. Hvis man skal veje 1,5 kg mel af, og vægten kun kan måle op til 1 kg, kan man komme til at stå i lidt af et dilemma. For det første skal man have melet op af skålen igen. Vægten skal startes igen og så skal man opdele melet i to og på den måde veje det af. Det kan blive rigtig bøvlet og det er der man fortryder valget af køkkenvægt. Sådan et problem opstår dog ikke med en køkkenvægt fra Beurer. Det skyldes at Beurer’s køkkenvægte har kapaciteter på op imod 20 kg. Derudover kan de hurtigt skifte imellem forskellige måleformer. Det vil sige, at hvis du har fundet en god opskrift fra Amerika, kan du bare skifte til amerikanske mål og lave den samme opskrift.

Punkt-for-punkt – Det skal du tænke over

Som nævnt ovenstående er der forskellige ting, man skal overveje inden man køber sin køkkenvægt. Her er et par af de mest basale ting:

  • Kapacitet. Som før nævnt, er det rart at have en høj kapacitet på sin køkkenvægt, så du slipper for at vægten ikke kan følge med.
  • Nøjagtighed. Nogle opskrifter kræver stor nøjagtighed for at fungere og derfor skal man tænke over, hvor nøjagtig man vil have sin vægt.
  • Måleformer. Igen er det vigtigt at kunne skifte mellem måleformer, så du slipper for at omskrive, opskriver fra fx ounces til gram.

De undervurderede redskaber

Ligesom køkkenvægten bliver vigtigheden af vinkøleskabet også undervurderet. Selvfølgelig er det ikke alle der går op i, hvilken temperatur deres vin har. Alligevel kan man, hvis man prøver at eksperimenterer lidt med det, faktisk smage en forskel. Der er stor forskel på, hvor stort et vinkøleskab man har brug for. Fx har restauranter store vinkøleskabe, der kan have mange forskellige temperature. Mens man privat ikke har behov for et lige så stort udvalg. Igen er der nogle ting man skal tænke over inden man køber et vinkøleskab, men det er allerede gjort. Her kan du se en vinkøleskab test.