Privatøkonomi. Kredit agenturer nægtede adgang til oplysninger om studielån

Disse dage, når du anvender et realkreditlån, lån eller anden form for kredit, vil udlån industrien automatisk undersøge dit personlige kredithistorie. I praksis, du behøver næppe at fortælle dem noget som inden for en brøkdel af et sekund, långivere computere vil låse i din kredit-fil afholdt af nogen af de store tre kredit agenturer; Experian, Callcredit eller Equifax og du vil blive forbløffet over, hvad de kender din økonomi!
I mange år nu banker, realkreditinstitutter og andre långivere har været at give oplysninger om din økonomi til kredit agenturer. De kender alle låneansøgninger, du har foretaget, de gange du har været sent eller savnet betaler et lån, realkreditlån eller kreditkort, saldi på dine lån og kreditkort og hvorvidt du bare betale et minimum hver måned – selv dit kreditgrænser! Agenturerne akkumuleret også masser af andre oplysninger om dig fra offentlige registre, vælgernes roll og offentligheden register over retten aktioner hvor alle Førsteinstansrettens domme registreres. Deres computere så statistisk analysere alle disse oplysninger og vurdere din ansøgning. Så i denne sammenhæng kredit industrien hævder at jo flere oplysninger de har om dig, jo mere præcist kan långivere foretage udlån beslutninger.
Endnu inden for denne masse af oplysninger er der en bemærkelsesværdig udeladelse. Trods henvendelser til regeringen gives oplysninger om studielån og deres tilbagebetaling historie, ikke til kredit agenturer. Data, der er afvist, fordi studielån er en gæld for skatteyderne, ikke en kommerciel virksomhed.
Før September 1998 tilbagebetalt kandidater deres studielån af pant stil direkte debiteringer indsamlet når kandidat begyndte at tjene over £15.000. Men mere end 59,000 af kandidater fra før 1998 kandidater er forstået at være betalingsrestancerne til melodi, i gennemsnit omkring £2.750 pr. kandidat.
Efter September 1998 ændret system til indsamling af studielån. Disse dage, trækkes tilbagebetalinger direkte fra lønninger af arbejdsgivere sammen med nationale forsikrings- og indkomstskat. Denne metode er langt mere effektiv og undgår muligheden af uerholdelige fordringer.
Kredit industri hævder, at det behøver oplysninger om studielån, som de kan repræsentere et betydeligt pres på kandidater finanser – især efter indførelsen af top-up gebyrer, hvilket resulterer i den gennemsnitlige studerende lån bliver meget større. Disse lån er tilbagebetalt med en sats på 9% af dimittenderne indkomst over £15.000 og kan repræsentere en betydelig dræn på deres månedlige indkomst.
Derfor, for at fuldt ud for at vurdere kandidater finansielle situation kredit industri hævder, at det har brug for studerende lån oplysninger. Foreningen forbrugerkredit rådgivning Service er enig. En eger person sagde, “Vel vidende om en ung person har et studielån og om det er ved at blive betalt tilbage, er nyttig.”
Endnu på trods af presset for at dele sine oplysninger, forbliver afdelingen for uddannelse og kvalifikationer standhaftige i sin beslutning om at nægte tilladelse til studerende lån selskab at give oplysninger til den kommercielle sektor.
Selv borgerne rådgivning Præsidiet ønsker denne beslutning ændret argumenterer, at långivere har brug for oplysninger om studielån til at sikre, at kandidater undgå så meget gældsættelse at de ikke kan opretholde deres tilbagebetalinger.
Men for nu mindst, situationen er stadig. Kredit industrien kan ikke opnå nogen historie om studielån.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.